The End og Den italienske samling

For første gang i Danmark viser HEART en soloudstilling med den italienske kunstner Fabio Mauri, der sideløbende med kunstnere som Piero Manzoni var en central del af 60ernes italienske kunstmiljø. Under en dialogbaseret omvisning vil den kunstfaglige formidler sætte fokus på emner som oprør, propaganda og nationalisme i Mauris værker.

Mauri var ligesom mange andre italienske kunstnere i samtiden optaget af den monokrome (ensfarvede) flade. Han var dog ikke ude på at rense fladen for betydning, men ønskede i stedet at udforske hvordan værket kan frembringe et minde eller en erindring og stille spørgsmålstegn ved, hvad vi hver især forbinder med værkets materiale og form, og til hvordan kunsten dokumenterer vores historie.

I udstillingen Den Italienske Samling får I et indblik i museets store samling af italienske værker særligt fra 1960erne. En ikonisk skikkelse for HEART er kunstneren Piero Manzoni som var på ophold ved kunstsamler og skjortefabrikant Aage Damgaard i 1960 og 1961. Mange af Damgaards værker er overgået til museet, og vi er stolte af at kunne byde jer velkommen i en unik samling af værker fra den italienske avantgarde, hvor kunstnerne udfordrede grænserne for, hvad kunst er og kan være.

> Book en omvisning