SAMLING 2017

samling

 Foto: Gunnar Merrild

21.01.17-26.03.17.

SAMLING 2017

HEART skyder året i gang med udstillingen SAMLING 2017, der viser et udvalg af det bedste fra museets skatkammer med særlig fokus på værker, der for nyligt er blevet doneret til samlingen. Både den private kunstsamler og tandlæge Niels Hugo Hagelskjær, Ny Carlsbergfondet og kunstnerne Ole Folmer-Hansen og Eske Kath har med stor generøsitet føjet værker til museet samling, der nu bliver vist frem på HEART.

Arven fra Niels Hugo Hagelskjær
Intet mindre en fire malerier af verdensberømte kunstnere fået plads i samlingen på HEART takket være en utrolig gavmild arv fra den lokale kunstsamler Niels Hugo Hagelskjær. Det er HEARTs store glæde at byde velkommen til værker af ingen ringere end Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen og Pierre Alechinsky, der alle var hovedmænd i CoBrA-bevægelsen samt et enkelt fiskerportræt skabt af den navnkundige skagensmaler Michael Ancher. ”Det er en stor fornøjelse for os at kunne bevare og fremvise disse værker for eftertiden og gøre dem tilgængelige for den lokale befolkning som det var Niels Hugo Hagelskjærs ønske” udtaler HEARTs direktør Holger Reenberg om de nytilkomne værker.

Svend Wiig Hansen, Alicja Kwade, Eske Kath og Ole Folmer Hansen
Ny Carlsbergfondet har for nyligt beriget museets samling med to værker i stort format af Svend Wiig Hansen, der med sit kraftfulde univers og særlige menneskeskildringer skaber intense maleriske landskaber i en slags ingenmandsland hvor naturen og mennesket smelter sammen.

Alicja Kwades værk Freitag, 21. Juni 2013, 15:30:11 Uhr er indkøbt med støtte af Ny Carlsbergfondet og består af syv metalkuber og et stykke guld på fem gram. Hver kubes størrelse er fastsat efter, hvor meget af det pågældende materiale, der kunne købes for fem gram guld på det konkrete tidspunkt, der er angivet i værkets titel. Allerede i 2009 erhvervede Heart et af hendes værker og har siden fulgt hendes karriere. Hearts direktør, Holger Reenberg, mener, at Alicja Kwade er blandt tidens mest originale skulptører: »Freitag, 21. Juni 2013, 15:30:11 Uhr er et øjebliksbillede af den økonomiske relation mellem de forskellige metaller, men også et udtryk for det komplekse netværk, vores globale samfund består af. Publikum bliver derfor konfronteret med, at værkets form og størrelse er en abstrakt manifestation af verdenshistorien på det tidspunkt, værket fik sin titel,« siger Holger Reenberg.

Eske Kath har doneret sin vulkanlignende installation The Pile, der indtager rummet med en malerisk katastrofetrussel og kunstneren Ole Folmer-Hansen har ligeledes føjet betragteligt til museets samling gennem en donation af adskillige af sine egne værker. Ole Folmer Hansen leger med vores øjne og spiller på forskellen mellem det rumlige og det helt flade i nærmest vibrerende billedrum. Den sete virkelighed oversættes til abstrakte former ”.. et koncentrat af iagttagelser/oplevelser omsat til rent maleri.” med kunstnerens egne ord.

Kunstnerliste:
Pierre Alechinsky, Michael Ancher, Ole Folmer Hansen, Poul Gernes, Knud Hvidberg, Asger Jorn, Jesper Just, Eske Kath, Per Kirkeby, Alicja Kwade, John Kørner, Jørn Larsen, Carl-Henning Pedersen, Svend Wiig Hansen

  

For flere informationer eller pressebilleder kontakt:

Thilde Nyborg Nielsen, Kurator på HEART