Aftenåbent og Torsdagsklassisk

Som et nyt tiltag slår HEART dørene op for aftenåbent den sidste torsdag i måneden når Ensemble MidtVests afholder sine skønne Torsdagsklassisk-koncerter på museet. Udstillingerne er åbne for publikum til kl. 20 og forud for koncerten kan man nyde et lækkert måltid i HEART Café (skal forudbestilles). 

I foråret 2019 afholdes aftenåbent på følgende datoer:

28. februar

28. marts

25. april

 

Pris for koncert, billet via dette link

Standard: 150 kr.

Ensemblets Venner og medlemmer af HEART Club: 75 kr.

Studerende/unge under 25 år: Gratis

 

Pris for spisning og Koncert. Billet via dette link

Standard: 250 kr.

Ensemblets Venner og medlemmer af HEART Club: 200 kr. inkl. et glas gratis vin til maden.

Maden serveres fra kl 18.

 

Om koncerten 28. februar "Eine Kleine Hausmusik" kl. 19.30

I århundrederne før radioen og CD’erne blev musikken ofte opført i de private hjem ved sociale sammenkomster og særlige lejligheder. Med denne koncert bringer vi publikum tilbage til det 19. århundrede - huskoncerternes storhedstid, når vi har værker af Beethoven og Schumann på programmet.

Program:

ROBERT SCHUMANN (1797-1828)
Adagio og Allegro, opus 70, for cello og klaver

LUDVIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)
Strygetrio i c-mol opus 9 nr. 3

ROBERT SCHUMANN (1797-1828)
Klaverkvartet i Es-dur, opus 47

Om koncerten 28. marts "Forsmag på US Tour" kl. 19.30 

Denne sæson drager Ensemble MidtVest endnu engang over Atlanten for at spille i Carnegie Hall i New York og udforske nye territorier i Nordvest, når vi går på scenen i Seattle og Vancouver. Men inden vi drager afsted, giver vi vores danske publikum mulighed for at få en forsmag på turprogrammerne.

Program:

CLARA SCHUMANN (1819-1896)
Trio for klarinet, cello og klaver, arr. Tommaso Lonquich

CARL NIELSEN (1865-1931)
“Canto Serioso”, for horn og klaver

ERNST VON DOHNANYI (1877-1960)
Sekstet for violin, bratsch, cello, klarinet, horn og klaver, opus 37

Om koncerten 25. april "Forår med Abrahamsen" kl. 19.30

Vi fejrer, at Hans Abrahamsen modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019 og varmer op til den store priskoncert, der afholdes i Aarhus samme uge, med et besøg fra vores gode kollegaer i Esbjerg Ensemble.

Hans Abrahamsen var kunstnerisk leder for Esbjerg Ensemble i perioden 1988 - 91, i en periode, hvor han ellers ikke skrev så meget musik. Det kom han dog til igen i den periode ved at udøve den ældste form for ”selvdannelse” - at transskribere ældre kollegers arbejder. Flere af dem til ensemblets besætning og nogle af fremfører Esbjerg Ensemble ved denne koncert, side om side med nogle af Abrahamsens skønne ”miniaturer” for mindre besætninger.

Koncertens anden halvdel åbner sig så med østrigsk landlig romantik og Schuberts klaverkvintet fra hans store forløsende boheme-år. Schubert havde i 1818 mødt den karismatiske baryton Michael Vogl, som skulle blive en stor inspirator og ambassadør for Schuberts mange glitrende sange. Og det er også en sang, der har inspireret den sidste variationssats af Forellen-kvintetten, som han skrev året efter mødet med sangeren, samtidig med, at hans kunstneriske karriere tog fart.

Som en lille sløjfe på aftenens program byder vi på en lækker klavertrio af Lili Boulanger, lillesøster til den berømte parisiske komponistlærer Nadia og én af Europas helt lysende begavelser.

Program:

Hans Abrahamsen (1952-)
Transkriptioner og originaler

Lili Boulanger (1893-1918)
"D'un matin du printemps"

Franz Schubert (1797-1828)
"Forellekvintetten", opus 114