Fra Angli til HEART

En omvisning der genfortæller historien om, hvordan en skjortefabrik blev til et kunstmuseum, der i dag er blevet til HEART. Det var skjortefabrikanten Aage Damgaard, der i midten af 1960'erne byggede den nye Angli-fabrik i Birk. Hans interesse for kunst og kunstnere satte sit stærke præg på bygning og omgivelser, og da fabrikken i midten af 1970'erne lukkede, stiftede han og hans kone Bitten Damgaard Herning Kunstmuseum.

I 30 år viste Herning Kunstmuseum sin samling og en række særudstillinger, der afspejlede dansk og international kunst fra 1950'erne og frem. Ikke mindst den enestående samling af Piero Manzoni-værker satte museet på det internationale landkort og medvirkede til tankerne om et nyt og udvidet museum.

HEART blev indviet i 2009, men har dybe rødder i skjortefabrikken Angli, hvor omvisningen vil tage sit udgangspunkt. I løbet af en time vil vi bevæge os fra 1960'ernes kunstmuseum til nu'ets HEART. En blandet kunst- og kulturhistorisk rejse, der også viser en særlig side af Hernings historie. 

 

> Book en omvisning