Kun for børn?!

 1 Hom cropped

Jesper Høm / Sven Grønlykke, Børnenes billedbog, 1975

02.11.23 - 14.01.24

Kun for børn?! På opdagelse i fotografiske billedbøger
Udstillingen er kurateret af Vreni Hockenjos (Wien) og Thomas Wiegand (Kassel) for Photobook Week Aarhus 2023 og HEART – Herning Museum of Contemporary Art

I dag er de fleste billedbøger for børn baseret på tegninger fremfor fotografier, og de fotobøger, der findes, betragtes ikke som bemærkelsesværdige for andre end det unge publikum. Udstillingen Kun for børn?! forsøger at udfordre denne opfattelse gennem et omhyggeligt kurateret udvalg af fotobøger til børn fra forskellige lande. Både voksne og børn inviteres til at (gen)opdage denne ofte oversete genre og se glimt af dens rige historie, der spænder over 150 år.

Mens tidlige eksempler kan dateres tilbage til 1866, var det først i 1930'erne, at fotografisk illustreret børnelitteratur begyn- dte at vinde indpas. Blandt de mest berømte bøger er den danske Børnenes Billedbog (1975) af Sven Grønlykke og Jesper Høm, som på engelsk blev udgivet under titlen For Kids Only. Ud over klassikere og sjældenheder omfatter udstillingen andre publikationer fra Skandinavien og et læsehjørne, hvor du selv kan gå på opdagelse i over 50 fotobøger.

For yderligere info om Photobook Week Aarhus se HER.

 

PWA LOGO 14 FINAL