Christina Capetillo - Et foranderligt monument

Christina CapetilloDe Geometriske Haver. Foto: Christina Capetillo

28.09.12 - 25.11.12

De Geometriske Haver rykker ind på HEART, når Christina Capetillos smukke fotografiske skildring af havernes konstante forvandlinger indtager HEARTs foyer. Her præsenteres et udvalg på 20 fotografier fra bogen af samme titel, som indeholder hele den fotografiske skildring af De Geometriske Haver (også kendt som De Musikalske Haver) i Birk af C. Th. Sørensen.

HAVENS LANGSOMME SKUESPIL
Fotografen Christina Capetillo har gennem halvandet år fulgt De Geometriske Haver i Birk og skabt en fotografisk fortælling om havens 'langsomme skuespil'. Capetillo indfanger spændingen mellem de absolutte former og naturens foranderlighed, når hun tager os med på en tur gennem årstider og levende rum; rum som er skabt efter en streng geometrisk plan.

ET FORANDERLIGT MONUMENT
Haveanlægget er et stykke skulpturelt landskabskunst, hvis høje hække skyder op og danner en labyrint af geometriske figurer. Øjet opfanger ikke de små ændringer, der konstant finder sted i systemet af runde og kantede former. De bliver først synlige, når udstillingens 20 fotografier tydeliggør udviklingen fra sommerens tætte frodighed til vinterens kolde gennemsigtighed. Det stille monument vækkes til live, og Capetillo skildrer, hvordan landskabskunstens stof, lyset og materialet forandrer oplevelsen af rummene.