Tro, Håb og Kærlighed - Jacob Holdts Amerika

Jacob Holdt2001Jacob Holdt. Foto: Theis Mortensen

10.02.12 - 26.08.12

Gennem ca. 160 fotografier fortæller Jacob Holdt historien om bagsiden af den Amerikanske Drøm. Udstillingen "Tro, Håb og Kærlighed. Jacob Holdts Amerika" stiller publikum over for fotografens konfronterende og hjertegribende billeder af hans Amerikarejser fra 1970'erne op til i dag, der skildrer USA råt for usødet.

ET VINDUE TIL USAs SKYGGESIDE
Jacob Holdt (f. 1947) blev i 1970'erne kendt for bogen og lysbilledforedraget Amerikanske Billeder, som han rejste rundt med overalt i Danmark. Vagabonden har bevæget sig steder kun de færreste tør betræde, og han har taget billeder, som for mange beskuere er blevet en øjenåbner, der dokumenterer USAs skyggeside. Fotografierne og historierne er skabt i kraft af manden bag kameraet, der med en næsten barnlig grænseløshed har bragt sig selv i usædvanlige situationer og etableret nære forhold til særlige skæbner. Fortællingerne vakte opsigt i sin tid og gør det stadig i dag, hvilket også hans nyeste fotografier viser med al tydelighed.

2usa-01332 sjFoto: Jacob Holdt

Kongstanken bag udstillingen er at komme helt tæt på fotografen Jacob Holdts billedunivers, og præsentere kraftfulde fotografier, der fortæller historien om USAs bagside set gennem Holdts linse. Billederne portrætterer storbymennesker i rå ghettoer, narkomaner på gaden og livet i modgang, men samtidig favner de den tro, det håb og den kærlighed, som også karakteriserer den sociale virkelighed, der er til stede blandt den amerikanske befolkning.

  

holdt 1Foto: Jacob Holdt

TEMATISK UDSTILLING
Udstillingen er lagt tematisk an og afspejler Holdts egen måde at arkivere billederne på, som fastholder motivets objektivitet og nøgterne fremtoning. På den måde lader ophængningen historierne og fortællingerne træde frem og giver beskueren mulighed for at se værkerne med nye øjne. Fotografierne er opdelt i en række temaer: våben, par, politik og religion, og tilsammen tegner de et portræt af kontrasternes USA.

FILM
HEART viser filmen "Holdt!", som går bag om fotografen og nogle af de amerikanere, han er kommet tæt ind på livet af. Filmen er produceret af Copenhagen Film & TV i 2009 og har en varighed af 25 min.

LYT TIL HOLDTS FORTÆLLINGER
Den personlige sammenhæng mellem billedets historie og fotografen skærpes gennem den auditive formidling, som du kan opleve via vores mp3 afspillere. På lydsporet kan du høre Jacob Holdt selv fortælle om udvalgte værker og komme endnu tættere ind på livet af fotografen og vagabonden.

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Louisiana Museum for Kunst og Jacob Holdt, 2009