Made on earth - Tony Cragg

Craggslider 

Tony Cragg, Points of View

26.02.22 - 21.08.22

HEART præsenterer den første retrospektive udstilling i Danmark med værker af Englands store billedhugger Tony Cragg. Udstillingen spænder over hele Craggs oeuvre fra 1970’ernes sort/hvid fotografier og rå skraldeskulpturer over 1980’ernes farvestærke gennembrudsværker til de senere års nærmest ekvilibristiske skulpturer.

Tony Cragg udforsker forskellige typer materialers muligheder og betydningsdannelse. Han benytter blandt andet restprodukter og begynder tidligt at arbejde med plastik. Der ligger ikke en direkte kritik af forbrugskulturen i hans materialevalg, måske nærmere en accept af plastikkens eksistens, egenskaber og endda skønhed. På den måde peger Tony Craggs insisterende materialebevidsthed tilbage på centrale dele af HEARTs samling, blandt andet på Piero Manzoni og Arte Povera-bevægelsen, som på hver deres måde arbejdede med rest- og affaldsmaterialer i deres værker.

Tony Craggs værker undsiger sig åbenlyse konklusioner, men bliver en invitation til individuel refleksion over emner som materialebrug, konsumerisme, og brug-og smid-væk-kulturen. Emner som kun er blevet endnu mere relevante siden han først begyndte at arbejde med dem.


Udstillingen er støttet af:
 

Augustinus Fonden

Beckett Fonden

Knud Højgaards Fond

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

William Demant Fonden

Statens Kunstfond