Herning Doors - Jaume Plensa

 

I forbindelse med Socle du Monde Biennalen 2021, blev den spanske kunstner Jaume Plensa spurgt, om han ville skabe en permanent kunstinstallation til i Herning By. Det blev til 21 aluminiumsdøre. Når du går på tur blandt dem, kan du læse artiklerne fra FNs verdenserklæring om menneskerettigheder. Verdenserklæringen blev vedtaget i 1948 i kølvandet på 2. verdenskrig, og understreger, at menneskerettighederne gælder for alle mennesker hele tiden.

Menneskerettighedserklæringerne er et af de smukkeste og mest emotionelle digte der nogensinde skrevet. Hver artikel fungerer som en hånd, der banker på døren til vores hjerter. Artiklen åbner døren til vores sind, så vi kan dele vores drømme, kultur, rigdomme og håb med hinanden. En dør med tolerance og respekt kan fungere som en lygte, der synliggør vores verdens uretfærdigheder, så vi kan rette op på dem. De giver os mulighed for at se og lytte til de mennesker, der er blevet glemt af systemet.

Menneskerettighederne er nøglen, så lad os åbne døren!

Jaume Plensa inviterer dig til at banke på døren med sin nye permanente udstilling, “Herning’s Doors”, her midt i hjertet af Herning.

HEART tilbyder to spændende undervisningsforløb for mellemtrin og udskoling i Herning Doors. Se mere HER.

 

FIND KORT OVER DØRENES PLACERING HER

 

Herning Doors er skabt med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Herning Kommune